12.05.2021 | 10:39
Радев: Омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел, се пропука (ВИДЕО)
По думите му 45-ият парламент е бил белязан с много емоции

“Макар и кратък, животът на 45-ият парламент не бе напразен – остана като драматичен жалон в излизането на обществото от авторитаризма и корупцията”. Това каза президентът Румен Радев на официалната церемония в Гербовата зала по представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.

По думите му 45-ият парламент е бил белязан с много емоции.

„Хората вложиха в него очаквания. Чуха се дълго премълчавани мнения. Възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел. Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите основи на почтеността и закона“, подчерта президентът. Според него това е урок за всички партии в навечерието на новата предизборна кампания.

„Макар и служебен, кабинетът, който назначавам днес, има амбицията да бъде на демократичното единодействие. Той доказва онова, което за съжаление не бе постигнато от 45-ото Народно събрание – че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червените линии помежду си и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България“, коментира Радев.

https://www.facebook.com/President.bg/videos/304280544667779

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране