24.09.2023 | 23:38
Сватба! Радостин Василев се взе с бивша подчинена в ММС
Mирела Желязкова беше назначена в „Българския спортен тотализатор” от настоящия си съпруг

Бившият депутат от ИТН и ПП, а сега – независим, Радостин Василев се ожени. Това се е случило на церемония в хотел „Маринела“. Новата избраница на бившия министър на младежта и спорта в кабинета „Петков“ му беше подчинена по време на министерстването му.

Мирела Желязкова, на която се врече Василев, на 2 март 2022 година беше назначена от настоящия си съпруг и тогавашен спортен министър в „Българския спортен тотализатор”, като специалист по маркетинг, но буквално за 20 дни успя да се издигне и докаже и на 25 март беше преназначена за началник на отдел „Реклама и цифров маркетинг“.

Коя е Мирела Желязкова и по какъв начин се появява в държавното дружество, което ръководи стотици милиони?

Тя е на 24 години, израснала е във Велико Търново. Според официалната ѝ биография, е завършила ПМГ „Васил Друмев”, бакалавър е от ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий ” – специалност “маркетинг”. Професия – служител в мебелна компания.

Според местни източници, офисът на мебелната компания, която е на баща ѝ Боян, се намира врата до врата с офиса на „Младежка радост” – сдружение, свързано с доста любопитна история за половин милион лева, която провокира огромен публичен скандал.

На 1 август 2022 година, в последния работен ден на Радостин Василев като министър, е подписан договор на „Младежка радост” за 500 000 лева.

Няколко седмици по-късно, служебният министър на спорта Весела Лечева обявява договора за порочен, дава материалите по него на МВР и прокуратурата. Тя уволнява Александър Тодоров и Мирела Желязкова от Български спортен тотализатор.

За парламентарните избори на 14 ноември 2021 година, Мирела Желязкова е сложена на 13-то място в листата на „Има такъв народ” във Велико Търново; тя се появява в офиса на новоучредената партия на Слави Трифонов, след като се е разочаровала от престоя си в редиците на Веселин Марешки.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране