27.09.2022 | 15:34
“Спаси София”: Жълтите павета се разпадат само дни след ремонта им (ВИДЕО)
"Шокиращо е, че ремонтът за 17 млн. лв. издържа едва седмица"

“Спаси София” разпространи днес снимки и видео, на които ясно се вижда, че само седмица след края на ремонта на жълтите павета, отново е време за ремонт на ремонта.

„За нас е шокиращо, че ремонтът за 17 млн. лв. издържа едва седмица. Шокиращо е, че в самия център на София се допуска подобно отношение към един от символите на нашия град и защитено културно наследство.“, заяви Андрей Зографски от “Спаси София”, цитиран от пресцентъра на организацията.

От “Спаси София” припомнят, че ремонтът на жълтите павета е част от проекта за цялостно обновяване на централната градска част на София. По същия проект през последните години бяха ремонтирани ул. „Граф Игнатиев“ и градинката при църквата Св. Седмочисленици, които също предизвикаха бурни обществени реакции заради ниското качество на ремонтите работи.

„Уви, ремонт на ремонта стана синоним на управлението на г-жа Фандъкова през последните 12 години. Спомняме си, как тя обещаваше контрол на контрола и че управлението си е взело поуки след всички предишни ремонтни провали. Реалността, обаче е, че некачествените ремонти за сметка на нашите пари продължават.“, заяви общинският съветник Борис Бонев от Спаси София. „Тъжно ми е да гледам, как нашият град бива унищожаван с всеки следващ ремонт, вместо да използваме европейските средства, за да постигнем истински и качествен напредък. Новонаредените жълти павета са изцяло криви, с огромни фуги между тях, оформени коловози заради трафика, а дори още не е валяло…”, каза още той.

От Спаси София призовават този път не просто за оставки, а за разследване на отговорните за поредния некачествен ремонт и осъдителни присъди. Според гражданската организация българските институции следва най-сетне да докажат, че защитата на обществения интерес е от първостепенно значение. “Време е да бъде приложена европейската практика и в България да заработи “черен списък” на фирмите, които системно строят некачествено и не спазват сроковете. Само така ще може да се гарантира, че завинаги ще кажем стоп на “ремонта на ремонта” завършват от Спаси София.

https://www.facebook.com/spasisofia/videos/1223345671844749/?t=0

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране