29.08.2023 | 11:28
Хейтъри ругаят Мис Варна, че е украинка, а майка й е българка
Като прочетох някои коментари, бях наистина потресена и в шок, каза красавицата Елизабет Кравец

Разбрали-недоразбрали хейтъри се нахвърлиха върху новата Мис Варна – Елизабет Кравец. Според част от потребителите в социалните мрежи тя била украинка и нямала право да участва в конкурса.

“Тук няма ли уседналост, че сульо и пульо, на хранилка от държавния бюджет, биват допуснати да участват?”, гласи един от злостните коментари във Фейсбук.

Елизабет обаче не е украинка, избягала у нас от войната. Баща й е украинец, но майка й е българка. Почти 18-годишната красавица е родена в Израел, но от малка живее в България и е българска гражданка. Между другото, деца от смесени бракове у нас има хиляди. Не само че Елизабет е наполовина българка, но и българските й документи абсолютно й дават правото на участие в този конкурс, както и в “Мис България”.

“Може ли при толкова красиви български момичета да изберат този украински “крокодил” за Мис Варна, пише друг потребител. Явно пак гроздето е кисело, както се случва след всеки конкурс у нас, защото, въпреки че красотата е субективно понятие, очевидно е, че Елизабет Кравец е много красива – огромни сини очи, малко носле, плътни устни. Нещо повече – с напълно естествена красота, и този път няма как да я атакуват, че е с корекции, за каквото обикновено плюят победителките.

Наред със злобните коментари обаче има и много положителни. Хора без политически пристрастия я хвалят за красотата и ѝ предричат короната на Мис България.

Елизабет е на сцената от съвсем малка както като модел, така и като състезателка по спортни танци. Тя е абсолютна шампионка на България за 2017-а, 2019-а и 2023 г., както и полуфиналистка на световното първенство през 2021 г. И на тези състезания тя се явява отново като българка, без никой да протестира.

Красивата Елизабет от малка се изявява като модел. СНИМКИ: ФЕЙСБУК

“Аз се чувствам напълно българка, защото тук уча, тренирам, тук са ми всичките приятели. Напълно българка се чувствам, варненка”. Това каза Мис Варна 2023 Елизабет Кравец, която бе нападната, че е спечелила конкурса, въпреки украинските си корени.

“Родена съм там, баща ми е наполовина евреин, наполовина украинец. Имам роднини там и съм родена там, но от 10 години вече не съм там и нямам нищо общо освен някои роднини”, обясни тя за Украйна пред Нова тв.

“Много съм горда. Наистина е огромна чест да съм с тази титла наградена. Наистина съм много щастлива и благодаря на всички – на журито, на Мира Матеева, че видяха точно в мен тази титла и че мога да нося тази титла”, сподели 17-годишното момиче.

“Като прочетох някои коментари, бях наистина потресена и в шок, защото няма нужда да се коментира това, което изобщо не се отнася до конкурса. Аз се опитвам да не обръщам внимание на негатива и да мисля позитивно, защото има много хора, които ме подкрепят и няма смисъл от цялото това”, каза тя и посъветва хейтърите да имат повече време, а и да се замислят, че няма да им е приятно, ако това се случи на техните деца.

За себе си Кравец разказа, че тренира спортни танци вече 13 години от четиригодишна възраст. “Вече съм десеткратна шампионка на България, представям България на международна, световна сцена, седма съм в света”, каза тя.

Относно войната в Украйна тя пожела на хората там да са живи и здрави и войната да приключи по-бързо.

Организаторката на конкурса Мира Радева призова конкурсът да не се обвързва с руската инвазия. Тя припомни, че през 2011 г. е имало подобен случай – наполовина българка, наполовина украинка е спечелила конкурса, но тогава това се е приело като бонус.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране