26.05.2021 | 15:49
Шеф Андре Токев тренира с националите по джудо в Спортен комплекс „Камчия“
Най-обичаният шеф-готвач на България е в комплекса по покана на Асоциация „Докосни дъгата“, която от години работи за по-добро бъдеще на младите хора

Най-обичаният шеф-готвач на България Андре Токев се включи в тренировка на българския национален отбор по джудо. Националите ни провеждат подготовка в Спортен комплекс „Камчия“ за Световното първенство в началото на юни в Унгария. На тренировката присъстват и гости от Гърция и Сърбия, сред които и многократният европейски шампион в джудото Александър Кукол. Комплексът предлага отлични условия за подготовка по 35 олимпийски дисциплини.

Най-главната ни цел е да се подготвим и за Олимпийските игри. Благодарен съм на екипа на Комплекса, мястото е уникално, а условията – отлични“, каза Спортист номер 1 на България Ивайло Иванов.

Лагерът на джудистите се провежда в два етапа, като селекционерът Атанас Герчев е повикал 12 състезатели. Сред тях са най-добрите ни джудисти Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Божидар Темелко и Борис Георгиев, които се подготвят за световното в Будапеща.

Ще се борим за успехи, досега сме доказали, че младите хора в България могат да бъдат победители“, надява се Божидар Темелков, най-добрият роден джудист в категория до 66 килограма, който е и лице на Спортния комплекс.

Най-обичаният шеф-готвач на България – Андре Токев, се включи в тренировката на националите. Той е в комплекса по покана на Асоциация „Докосни дъгата“, която от години работи за по-добро бъдеще на младите хора. „Изключително важно е да дадем добър пример на младите в спорта. Още по-важно е да знаят как да се хранят здравословно, и това е нашата работа – заедно да постигаме нови успехи, медали и титли за България“, каза Токев, който е известен с любовта си към различни видове спорт.

Асоциация „Докосни Дъгата“ е в основата на създаването на Музей на спорта в „Камчия“ с множество експонати на български, руски, европейски и световни шампиони; работим заедно и по Менторската програма в комплекса с ментори Принц Кирил и олимпийския шампион Евгений Плющенко. Гостуването на шеф Андре Токев е по наша покана и е с цел да помогне на спортистите да спазват задължителните си режими с разнообразно вкусно меню“, допълни председателят на Асоциацията д-р Денислава Ангелова.

Националите ни по джудо ще останат в „Камчия“ до края на месеца, а първата ни група състезатели заминава за унгарската столица на 3 юни.

******

Спортен комплекс „Камчия“ е уникален по рода си международен център за образование, култура, отдих, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм, с над 10-годишен опит и традиции. Комплексът е разположен на 25 километра южно от гр.Варна, в непосредствена близост до уникалния природен резерват „Камчия“ и обширните, и чисти плажове на българското Черноморие, сред тишината и спокойствието на вековната гора. Спортен комплекс „Камчия“ отговаря на всички олимпийски стандарти – в него се провеждат национални и международни състезания, тренировки и спортни лагери. Закритата му част се състои от басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта, мултифункционално поле с възможност за превръщането му в ледена пързалка и зали за различни видове спорт. Има и открити игрища за футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Комплексът е предпочитано място за любителски и професионални тренировки на български и международни спортисти заради удобствата, комбинирали условия за спорт и възможности за пълноценна почивка.

https://www.facebook.com/sok.kamchia/posts/2945238089136643

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране