16.01.2020 | 1:03
Ще видим, че накрая ще се окаже, че г-н Нено Димов е невинен (ВИДЕО)
Аз вярвам в българския съд, каза Юлиан Ангелов

Новият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро обеща пълна ревизия на язовирите и предложи пост на свой заместник на бившия министър на екологията Ивелина Василева. Това стана след бурни дебати в пленарната зала, в търсене на виновни за кризата с водата.

“Мисля, че Емил Димитров е успял и досега като народен представител и като човек, който е заемал различни позиции в различно управление на различни политически партии. Досега той винаги е съумявал да събере добър екип от специалисти, на който да може да разчита и да решава проблеми, за да разчита на тях”. Това съобщи Юлиан Ангелов, секретар на групата на Обединените патриоти и зам.председател на комисията за българите в чужбина в предаването “Денят на живо с Наделина Анева” на Канал 3.

“В момента най-наболелия проблем е този с водата. Той трябва да направи така, че да види къде е бил проблемът с язовирите и защо така се е случило. Защото не можеш да обвиняваш едно министерство и един министър само, а всички останали да са невинни. Мога да ви дам пример. Защо бившият министър Димов намаля количествата вода, които са били необходими за Перник за питейни нужди и за предприятията, а в следващия момент ВИК оператора не го спазва и пуска още половин милион кубика вода извън разрешението, което той е издал. Явно това е било практика, която се е случвала и през годините назад. Само между тръбата и пречиствателната станция, която е 8 км. годишно изтичат над 2 млн, кубика. За няколко години това е един язовир Студена. Разчитам наистина, че Емил Димитров, като един педантичен човек, който наистина решава, че когато проверява нещо ще го прави докрай, да бъде един добър министър. Не е негова работа да търси доказателства за невинността на Нено Димов, това е работа на разследващите органи и българския съд. Аз вярвам в българския съд и ще видим накрая, че г-н Димов ще се окаже, че не е виновен или, че неговата вина ще се е най-малка от тази на всички останали”, обясни Ангелов.

“За пореден път се доказва тенденцията, че това правителство ражда криза след криза и с необичайни мерки, каквато е арестуването на министър Димов, да се запушват пробойните, от които непрестанно шурти вода, за съжаление вече шорти само мърсотия, по този начин да се запази стабилитет.” Това каза от своя страна зам.-председателят на вътрешната комисия и член на комисията по европейските фондове Иван Иванов от БСП.

“Нито аз, нито нашата парламентарна група има някакви очаквания от новия министър. Познаваме се добре, но нито му беше мястото там, нито да се нагърбва с тази задача. Най-правилното решение според нас е, за да може да се излезе от тази криза, която в момента е правителствена и е твърде вероятно да премине в парламентарна беше правителството да подаде оставка”, каза още той.

“Аз имам друга теза”, опонира Младен Шишков от ГЕРБ. “Преди Нова Година засегнатите хора, от водната криза бяха 100 хил изведнъж станаха 500 хил. Ще изисквам справка, колко точно ще са тези хора. Сега опозицията казва, ние идваме ще напълним язовирите, което е несериозно”.

“Доста голям оптимист съм относно новият министър Емил Димитров. Чрез него, ще станем свидетели не една естествена приемственост, тъй като той е един добър експерт. Той е тесен администратор, той е наясно с целия административен и бюрократичен апарат, което е нещо много важно, защото той може да наложи необходимия контрол. Работи се усърдно със всички специалисти за справянето с водната криза в Перник, така че се надявам проблема да се реши до седмици, не до месец. Не виждам ДПС и БСП като алтернатива за справянето с проблема”, допълни Шишков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране