28.01.2024 | 20:27
Василев за “Чаталджа”: Това нещо е като пиратката на Гешев – гръмна и нищо не стана (ВИДЕО)
"Жълта история! Не се плаша лесно. Никога не съм искал да бъда вицепремиер"

24 часа, след като излезе статията, пуснахме преслийз с фактологията и се видя, че няма никаква драма. Не мисля че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета, заради което завеждаме дело срещу г-н Чобанов. Това каза министърът на финансите Асен Василев в предаването “На фокус” по Нова телевизия по повод продажбата на имота на столичната улица “Чаталджа” 3. Това нещо е като пиратката на Гешев – гръмна и нищо не стана, допълни той.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ!

Преди Нова година се говореше за дефицита в бюджета, за това, че няма да влезем в Шенген и евроозната, сега се отива към жълтия сектор на атаката. Този тип бродиране на истории са причина да се занимаваме с жълти истории вместо със сериозни въпроси в държавата, заяви Василев.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” посочи, че не е живял на този адрес. Той припомни, че е пуснал две прессъобщения по въпроса, които много ясно са казали, че от май 2021 г. не е собственик на въпросната фирма.

Василев подчерта, че е притежавал фирмата, продала къщата, до 2021 г. В Търговския регистър следващият купувач е трябвало да отрази промяната.

“Защо не е – не мога да кажа, но нямам отношение към въпросните фирми”, заяви той. Фалшива новина било и че е живял на адреса. Там бил влизал до септември, докогато ПП са го ползвали за офис. И покупката, и продажбата на къщата са станали през брокер.

“Цената, която е платила Станислава Арнаудова, е под пазарната цена за имотите в този район. Смятам, че това е изключително изгодна сделка. Защо е продадена под пазарната цена трябва да питате г-н Лорер, аз не съм в тази сделка от 2021 г. Никога не съм виждал Станислава Арнаудова”, каза още финансовият министър.

Относно твърденията, свързани с тол управлението, Василев припомни, че по европейска директива не се прилага Законът за обществените поръчки и добави, че по-важното е, че правителството на “Продължаваме промяната” всъщност демонополизира пазара като е пуснало да има и други участници. Ако нещо се е случило, ние по-скоро сме навредили на този бизнес, отколкото да му помогнем.

Той описа атаките срещу него като опит за сплашване и смята, че много хора искат да го сплашат.

“Но аз не се плаша лесно”, заяви Василев. “Това е една жълта история, която се опитва да отклони вниманието от реалните неща, които искаме да свършим”, категоричен бе той.

Според него тези атаки няма да повлияят на ротацията.

“Това, което аз винаги съм бил и съм искал, е министър на финансите. Аз никога не съм искал да бъда вицепремиер. Това ще го реши парламентът. Няма да се противя, но това никога не е било цел”, каза още министърът на финансите Асен Василев.

ОЩЕ ОТ ИНТЕРВЮТО

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране