06.03.2024 | 11:32
Гонзо е кандидатура на Борислав Михайлов
Има политически интереси, но по-прикрити, коментира журналистът Валентин Маринов

Преди извънредния конгрес на БФС на 15 март футболни фенове организират в социалните мрежи протест. Те се опасяват, че досегашният шеф на съюза Борислав Михайлов ще се опита да запази властта си чрез подставени лица.

7 са кандидатурите за нов президент на БФС.

„Това е може би конгресът с най-много претенденти като заявени вписани явяващи се на самия конгрес. До самия вот какво ще се случи, ще видим на самия конгрес“, каза пред БНР спортният журналист от Клуб Z Валентин Маринов.

Журналистът открои четири кандидатури с големи шансове – „двамата от БФС“ – Михаил Касабов и Георги Иванов, Димитър Бербатов и Георги Градев.

За участието на останалите Маринов заяви, че целта е не толкова разпиляване на гласовете, колкото „някаква реклама – да се покажеш с цел след това да се случи нещо друго“.

Касабов и Иванов са две различни кандидатури, тъй като има разнобой по висините на БФС кой да бъде издигнат и да наследи Борислав Михайлов, поясни журналистът относно спекулациите, че става дума за „тактически ход от страна на статуквото“.

По думите му, Георги Иванов може да се смята за кандидатура на Борислав Михайлов, докато „на Касабов залагат хора, познати и от миналото на българския футбол“.

Ако един от двамата стигне до балотаж с Бербатов, Маринов изрази очакване другият да го подкрепи.

„Има политически интереси, но те са този път доста по-прикрити. Има движения по оста политика – футбол, както винаги. Футболът е просто лост за сфера на влияние. Зад някои от кандидатите определено има политически интереси“, коментира Валентин Маринов в предаването „Преди всички“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране