16.02.2021 | 8:57
Жалко! Контузия спря Гришо на Аustralian Open
Болки в гърба от началото на третата част не позволиха на българина да се движи нормално по корта

Контузия спря великолепното представяне на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът отстъпи с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 на руската сензация Аслан Карацев.

Болки в гърба от началото на третата част не позволиха на Григор да се движи нормално по корта. За него бе трудно да сервира и почти невъзможно да гони върнатите от съперника топки.

Той получи консултация от физиотерапевта, като му обясни, че е взел болкоуспокояващи преди началото на двубоя заради болки в гърба, получени вчера.

След медицински таймаут между третия и четвъртия сет той все пак реши да продължи мача, но просто не можеше да бъде на нужното ниво.

Преди този мач Димитров постигна четири победи без да загуби сет. Той елиминира световният №3 Доминик Тийм, Марин Чилич, Алекс Болт и Пабло Кареньо Буста.

Така най-доброто представяне на Димитров в Австралия остава полуфинал през 2017.

Григор допусна ранен пробив срещу Карацев за 1:2 в първия сет, но направи отлична серия от пет поредни за 6:2. Проблемите започнаха да личат още във втората част, където не се възползва от цели осем възможности за пробив. На свой ред Димитров допусна брейк в ключов момент за 4:5 при направени две двойни грешки.

В тези минути Григор спря да се движи по обичайния начин и намали с 20 км/ч скоростта на сервиса, а и демонстрираше желание да приключва разиграванията по-бързо, правейки съответно и повече неточности. На почивката между третия и четвъртия гейм в третия сет Димитров не можеше да седне на стола. В петия гейм пък той изпълняваше начални удари със само 150 км/ч и Карацев вкара три ретур-уинъра, при които изобщо нямаше реакция от българина. При 1:6 Григор вече едва се движеше от сериозни болки в гърба.

След края на този сет Григор получи така чаканата медицинска помощ. Все пак Гришо излезе и опита, но видимо нещата не бяха такива, каквито му се искаха. Карацев лесно взе и този сет с 6:2, като записа името си в историята.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране