06.01.2024 | 17:43
Иван Бакалов: Радев ще стане новият Гоце – най-много да направи като него декоративна партия
Нарича гласуваните поправки "посегателство" върху Конституцията. Абе, чоджум, парламент ги е гласувал тия поправки, точно както е по конституция, какво посегателство? Ти ли искаш да поправяш конституция с укази?, коментира журналистът

“Президентът Радев не спря да се излага. Нарича гласуваните поправки “посегателство” върху Конституцията. Абе, чоджум, парламент ги е гласувал тия поправки, точно както е по конституция, какво посегателство? Ти ли искаш да поправяш конституция с укази?
Имаше очакване, че около Радев ще се оформи нова партия, която да стане един от основните играчи в политиката. Слава Богу, тия шансове все повече намаляват.”.

Това коментира на страницата си във Фейсбук журналистът Иван Бакалов , след като по-рано днес Румен Радев каза, че ще сезира КС още в понеделник за промените в Основния закон на държавата.

Ето и още от публикацията на Бакалов:

“Направиха движение “3 март”, събираха подписи за референдум за 3 март. И какво? Не събраха подписи, макар повечето българи да нямат нищо против датата 3 март да остане като национален празник.
Президентът приказва като изтърван – с поправките в конституцията “националният суверенитет” бил заплашен. Ако има нещо толкова страшно, Конституционният съд и сам може да се сезира и да го отмени. Само че за двойното гражданство самият президент Радев няколко пъти обяви пред българи емигранти, че ще внесе предложение да отпадне от конституцията това ограничение. Сега било много лошо, заплаха и прочее.
Радев ще стане новият Гоце – най-много да направи като него декоративна партия. Има шанс да отхапе малко избиратели от “Възраждане” и аха да мине бариерата. Ако влезе в парламента, там го чака Боеко да го хване за патерица.”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране