25.11.2019 | 13:05
Любо Ганев шокиран от уволнение във федерацията: Едва ли някой под Данчо Лазаров е взел решението
Никой от Инициативния комитет не ме е търсил, обясни легендата

Волейболната легенда Любо Ганев, който е вицепрезидент на БФВолейбол, даде интервю за БЛИЦ по горещите теми. Както вече стана ясно, сформираният Инициативен комитет се обяви за промени в управлението на един от най-успешните ни спортове. С подписка се цели да бъде предизвикан изборен конгрес, а Ганев е спряган за заместник на инж. Данчо Лазаров. Така ли е наистина и какво са си казали двамата при последната им среща? Волейболната легенда направи разкритие за разговора си с Лазаров, както и обясни, че е шокиран от отстраняването на Стефан Чолаков от БФВолейбол:

– Г-н Ганев, вие ли сте кандидатът на Инициативния комитет. Анонсираха, че ще го обявят на 27 ноември, за когато имат насрочена пресконференция.
– Анонсираха, но никой не ме е търсил. Не са ми се обаждали до момента. Много отдавна казах какво трябва да се направи, за да бъда евентуално кандидат за президентския пост в БФВолейбол. Засега нищо не се е променило.

– Какво трябва да се случи, за да бъдете кандидат за поста на инж. Данчо Лазаров?
– Засега това нещо не го мисля. Първо трябва да се срещна с клубовете, да разговарям с тях, да чуя мнението им, те също да чуят моето, да знам, че имам тяхната подкрепа, и чак тогава бих се кандидатирал. Няма смисъл да се натискаш за нещо, ако не те искат.

– Разговаряте ли с инж. Данчо Лазаров за ситуацията във волейболна ни? Кога за последно се видяхте и какво си казахте?
– За последно говорихме миналата седмица, след срещата при Красен Кралев. Казал съм му какво мисля по въпроса – какво ме е притеснявало и от какво съм имал съмнения. Изразих мнение, че очаквам да бъда отстранен от волейболната федерация на насроченото за 20 декември Общо събрание.

– Той страхува ли се от вас – че може да го свалите от власт?
– О, не, няма такова нещо. Обясни ми, че Общото събрание не е насочено срещу мен, каквито индикации имам. С интерес очаквам да видя какво ще се случи на 20 декември.

– Ще се проведе в Казанлък, ще присъствате ли?
– Надявам се. Ако ме поканят, ще бъда там. Мога да присъствам само като член на Управителния съвет на БФВолейбол, знаете, че нямам клуб.

Коментарът ви относно твърденията на Инициативния комитет, че клубове са получавали заплахи от федерацията?
– Знам за хората във федерацията какво са говорили за мен по време на сбирките, другите неща не мога да коментирам. Аз нямам собствен клуб, а и със сигурност не визират мен за заплахите и притискането. От клубове са ми се обаждали, включително президенти, да ми казват какво е говорено по мой адрес. Щом твърдят, че са получавали заплахи, явно е така. Аз винаги съм отворен за среща с ръководителите на клубовете, а и не само с тях. Винаги съм си давал мнението и ще продължа да го правя, казвайки какво би било добро да се направи за българския волейбол. Винаги съм помагал. С много хора споделям вижданията и идеите ми.

Мениджърът на националния ни отбор Стефан Чолаков обяви, че изненадващо е отстранен от длъжността. Вие сте вицепрезидент на БФВолейбол, някой допита ли се до вас преди да го уволни?
– Преди два дни Стефчо ми се обади да ме пита дали знам нещо и защо е отстранен. Това са вътрешни неща, решението не минава през Управителния съвет и аз дори не знаех. Неприятното ще бъде, ако наистина е освободен заради това, че помага на Владо Николов в Левски (б.р. – президентът на “сините” и легенда на волейбола ни е част от Инициативния комитет). Чолаков вече повече от 4 години работи отлично като тийм мениджър на националния отбор, организира пътуванията, настаняването в хотелите…

– Tвърди се, че инж. Данчо Лазаров го е махнал заради близостта му с Владимир Николов?
– Не мога да кажа, че Лазаров го е махнал, но едва ли някой под него би отстранил Чолаков от федерация без знанието на президента на БФВолейбол.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране