02.06.2022 | 10:26
Наказаха буйствалите в парламента Костадин Костадинов и Искрен Митев
На двамата е наложено "порицание" по правилника на Народното събрание

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов и депутата от “Продължаваме промяната” Искрен Митев получиха наказание за сдърпването си в пленарната зала вчера.

На двамата е наложено “порицание” по правилника на Народното събрание заради създаване на безредици в пленарната зала.
Това съобщи в началото на днешното заседание зам.-шефа на парламента Кристиан Вигенин.

В сряда депутатите в парламента се сдърпаха, след като Искрен Митев от “Продължаваме промяната” обяви, че лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов е лицемер и го нарече “г-н Копейкин”.

Спречкването възникна след реплика на Митев, който иронизира лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов: “По време на този дебат стана ясно, че г -н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари и парите, които му останаха си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна гарда, за да покаже, че е повече човек от другите.” Костадинов от своя страна го нарече “тъпак” и се закани, че “ще му счупи носа”.

След това Костадинов се върна към залата, доближи се до вече седналия Митев и му поиска обяснение. Митев му хвана вратовръзката, а Костадинов реагира, като хвана ръката на Митев и отказа да я пусне. В този момент Митев се изправи и тогава Костадинов го блъсна, което пък предизвика сборичкване между двамата. Намесиха се и други депутати, които ги разтърваха, а председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка за намаляване на напрежението. Случилото се пък се разигра пред очите на ученици, дошли на посещение в Народното събрание.

От “Възраждане” поискаха официално извинение от страна на парламентарната група на “Продължаваме промяната” и настояха да се наложи наказание на Искрен Митев.

Двамата депутати ще могат в 3-дневен срок да възразят срещу наказанието.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране