03.08.2022 | 0:50
Нинова: Радев два пъти употреби БСП, служебният кабинет е реваншистки към нас
Тя призова новия ресорен министър да продължи добрите практики, предприети от ведомството

Предавам управлението на министерството с три добре свършени неща, един въпрос, който търпи продължение, и няколко препоръки към новия министър. Това заяви бившият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на предаването на властта на новия ресорен министър.

“Трите добре свършени неща, които предават и се надявам новото ръководство на Министерството на икономиката и индустрията да продължи, са добрата политика, която водихме към работодателските организации и фирмите, оздравяване на държавната собственост и предприятия и потребителската тема”, подчерта Нинова.

Въпросът, по който е необходима още усилена работа, са язовирите в страната.

“Оставям на новия министър един доклад на Междуведомствената група от над 10 министерства и агенции, който дава пълна представа за състоянието на язовирите в България – собственост, стопанисване, контрол, проблеми. Предала съм в прокуратурата доклада на Сметната палата, който доказва, че 500 млн. лева са изхарчени незаконно за ремонт на един язовир. Очакваме г-н Гешев по тази тема да си свърши работата”, каза лидерът на БСП.

Тя коментира и спекулациите относно изнасянето на оръжия от България към Украйна.

“Изговориха се много лъжи и манипулации – за нелегален износ през трети страни, за посредници, за комисиони в офшорки. Срещу тези, които ги изговориха, съм завела дела. И още нещо – комисия не е провеждана от 27-и юни. Има натрупани над 200 заявления за близо 1 млрд. евро., които чакат решение. От тях около 600 млн. евро са за Полша”, поясни Нинова.

В отговор на журналистически въпрос за БСП и служебния кабинет доскорошният вицепремиер бе категорична, че “очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да бъде злепоставяна левицата, за да се измислят и представят пред обществото компромати срещу БСП”.

“На мен президентът е обърнал специално внимание. Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено “Анти-Нинова”. Под специално внимание имам предвид избора на г-н Стоянов. Удостоена съм с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила”, смята тя.

Лидерът на БСП обобщи, че с действията си за 1 час президентът е свършил нещо, което тя не е успяла за 1 година – “отвори очите на българските социалисти, два пъти употреби БСП, за да стане президент, два пъти ги предаде.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране