06.01.2023 | 17:12
Радев обяви дали дъщеря му ще участва във филм на Максим Генчев
По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, каза президентът

Преди дни режисьорът Максим Генчев обяви, че дъщерята на президента Румен Радев – Дарина Радева, ще играе в следващия му филм.

Генчев ще екранизира повестта “Иван Александър”, по която Иван Вазов създава пиесата “Към пропаст”. Лентата вече е спечелила субсидия за кинопроизводство от БНТ, а в нея Дарина Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която изоставя жена си Теодора.

Участието на президентската дъщеря се превърна и в политически въпрос. Вчера, на среща с директора на БНТ Емил Кошлуков, лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска да обясни какво е участието на БНТ във филма “Ботев”, както и в следващата лента на Генчев.

Днес президентът Румен Радев коментира темата. На брифинг пред медиите той заяви, че е говорил с дъщеря си и тя няма договор за участие във филм на БНТ.

“По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България. Въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания”, заяви президентът след освещаването на бойните знамена на Богоявление.

Той изтъкна, че се надява това да не пречупи мечтите им и вярата в България.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране