22.04.2020 | 21:27
Разследващите: Убиецът на Милен Цветков е ускорил до над 140 км/час, нямал е намерение да спре
Кристиан Николов седнал зад волана след употребата на четири различни вида наркотици, със съмнение и за пети

Прокуратурата промени обвинението на Кристиан Николов – той вече ще отговаря за умишлено убийство на Милен Цветков. Софийският градски съд трябва да реши в следващите часове дали да го остави в ареста.

Резултатите от направените изследвания показват, че Николов е седнал зад волана след употребата на четири различни вида наркотици, със съмнение и за пети. Прокуратурата поиска постоянен арест на Николов, защото, ако е на свобода, може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Симона, приятелката на Кристиан, и Георги – синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, остават на свобода срещу гаранция от по 10 000 лева.

Резултатите от направените изследвания показват, че Николов е седнал зад волана сред употребата на амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам.

Според източници на БНТ, разследващите проверяват данни, че Кристиан се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още “сатанинския наркотик”. Веществото е дериват на адреналина.

Внимателните анализи на събраните до момента доказателство, както анализа на записите на охранителни камери в района, показват, че най-вероятно автомобилът на Николов се е движил със 120 км/ч като е ускорил до над 140 км/ч, когато е ударил колата, управлявана от Милен Цветков.

Изводът на разследващите е, че Кристиан не е имал намерение да спре и поради тази причина те преквалифицират обвинението в умишлено убийство.

Днес станахме свидетели на втора катастрофа на същото това кръстовище. Има един пострадал откаран в болница, като е без опасност за живота. /bnt.bg

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране