23.07.2021 | 11:00
Тошко Йорданов след срещата при президента: Ние в коалиция няма да влизаме! (ВИДЕО)
"Наясно сме, че трябва да се опитаме да съставим кабинет и Парламентът да работи"

Председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов посочи, че партията е готова за нови избори, защото не всичко зависи от нея. ИТН няма коалиционни партньори, подчерта дясната ръка на Слави Трифонов.

“Всички разбираме, че отговорността е наша като победители в отминалите избори. Ние сме наясно, че трябва да се опитаме да съставим кабинет и Парламентът да работи, защото от всичко, което изредихте огромна част се случва вътре в парламента, не е функция на МС. Искрено се надявам и останалите политически партии, изключвам разбира се ГЕРБ, с които ние контакти няма да имаме под никаква форма, също да надскочат някои свои партийни цели, защото ние сме различни политически субекти и всеки от нас има приоритети, а понякога те се разминават.

Истината е че има някои основни неща, по които аз лично не виждам противоречие с останалите политически партии. Ако всеки един политически субект надскочи някои свои партийни пристрастия и точки в програмите си, които видимо са несъвместими с останалите би трябвало, опирайки се на общите ни цели да успеем да съставим достатъчно стабилно парламентарно мнозинство което, дори да е плаващо по определени въпроси, все пак да може да излъчи кабинет”, каза Тошко Йорданов.

 

https://www.facebook.com/301358236545742/posts/4761715150510006/

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране