12.06.2020 | 16:27
Хубчев се дърпа за напускане, иска 360 бона неустойка
Не бил съгласен да бъде обезщетен с 2-3 заплати

Бавна и мъчителна ще бъде раздялата между Левски и вече бившия треньор Петър Хубчев. Специалистът се е запънал за пари и отказва да се раздели с клуба, без да получи компенсация.

Предвид нестабилното финансово състояние на клуба, “сините” предложили на треньора да си тръгне, след като подаде оставка заради слабите резултати в последно време, но той отказал.

Хубчев не бил съгласен и да бъде обезщетен и с 2-3 заплати, като настоява да получи всичко, което би взел до края на договора си – около 360 бона.

Лошото за Левски е, че Хубчев е използвал германския си паспорт при подписване на договора и така сега “сините” ще трябва да се съобразяват с европейското законодателство, а не с родното при разтрогването на контракта му.

След изгонването му временно начело на отбора застана Георги Тодоров. В събота от 16:00 часа той ще даде пресконференция на стадион „Георги Аспарухов“ преди гостуването на Арда (Кърджали). Мачът е в неделя от 16:30 часа на “Лаута” в Пловдив.

“Ръководството на клуба удовлетвори молбата на старши треньора Петър Хубчев и неговите помощници – Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, да не водят тренировките и официалните мачове на представителния отбор, докато върви процесът по уточняване на отношенията им с ПФК Левски“, написаха от Левски на клубния си сайт.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране