30.08.2020 | 23:33
ЦСКА пак се спаси в последната минута, поведе в класирането
"Червените" победиха Славия с автогол

ЦСКА излезе първи в класирането, след като отново спечели инфарктно в последната минута. Този път успехът дойде на “Българска армия” – 1:0 срещу “Славия”. Във втората минута на добавеното време Венцислав Бенгюзов от “белите” си вкара нелеп автогол. Но именно този миг донесе първото място за ЦСКА.

Двата отбора влядоха в дербито след евродуели. ЦСКА се измъчи срещу “Сайрънс” (Малта) и спечели с 2:1 пак в последната минута. “Славия” пък загуби от албанския “Кукеши” – 1:2 в Тирана.

Мачът на “Армията” не блестеше с положения. Логично ЦСКА бе по-активният отбор, а “Славия” се защитаваше. В края на първото полувреме само за две минути юношата на “Пари Сен Жермен” и перла в “червената” селекция Юнус Санкаре си изпроси два жълти картона. И за първи път в българския футбол бе изгонен. В първата част и двата тима дадоха жертви. Контузия получи Иван Турицов от ЦСКА, както Ивайло Димитров от “Славия”.

След почивката домакините опитаха и с човек по-малко да бъде по-активен. А “Славия” – не направи необходимото да натисне “червените”, а играеше за реми. По всичко личеше, че столичните отбори ще разделят точките, но накрая се стигна до автогола на Бенгюзов.

За ЦСКА това е трета поредна победа в Първа лига – все с един гол разлика. Преди това “червените” спечелиха с по 2:1 срещу “Ботев” (Пд) и “Ботев” (Вр).

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране