26.03.2021 | 0:45
Швейцария ни вкара 3 гола за 13 минути и се смили над нас
Ясен Петров дебютира със загуба

Националният отбор на България по футбол започна със загуба участието си в квалификациите за Мондиал 2022 – 1:3 от Швейцария. Това не само вгорчи дебюта на селекционера Ясен Петров, но и бе практическа демонстрация, че много трудно бихме намерили (и още повече – бихме заслужили) място на голямо първенство. Нашите се очертава да бъдат аутсайдер в групата, в която са още Италия, Северна Ирландия и Литва.

Нашите започнаха ужасяващото срещата на “Васил Левски”. Още до 13-ата минута гостите водеха вече с 3:0 с първите си три точни удари към вратата на Пламен Илиев. Бреел Емболо от Борусия Мьонхенгладбах откри в 7-ата мин., след като надскочи Петър Занев и засече с глава центриране отляво на Рикардо Родригес. В 10-ата минута швейцарците отбелязаха втори гол чрез Харис Сеферович (Бенфика), който надигра Занев и се възползва от подаването на Джердан Шакири от Ливърпул. Последният напредна в 13-ата минута и шутира, при което топката мина през ръцете на неубедителния Пламен Илиев и Стивън Зубер (Айнтрахт) само довкара.

Швейцарците продължиха да доминират, а нашите трудно да им се противопоставят.

Още по средата на първото полувреме и през цялото второ гостите очевидно свалиха темпото, явно с мисъл за домакинството си срещу Литва в неделя. Това даде възможност и на българския тим да заиграе. В 46-ата минута Кирил Десподов завърши с прекрасен далечен удар наша атака и резултатът бе намален. При шута обаче играчът на Лудогорец бе засечен от съперник и трябваше да бъде заменен принудително заради травма в десния глезен.

Нашият тим стигна до още един много удобен шанс, но вратарят Ян Зомер спаси шута на новия ни капитан Георги Костадинов. До края Спас Делев имаше също добър шанс, но го пропиля.

Чест прави на треньор Ясен Петров, че рискува и въпреки сериозния съперник започна с нов вариант в защитата, при който титуляр бе дебютантът Даниел Димов (“Черно море”). След почивката своите първи мачове за националния тим записаха като резерви Момчил Цветанов (“Локомотив”, Пд), Атанас Илиев (“Ботев”, Пд) и Илиан Илиев-младши (“Черно море”). За отбелязване е и завръщането в националния тим на Ивайло Чочев (“ЦСКА 1948”), след като бе получил тежка травма в световната квалификация срещу Черна гора (1:1) на 22 март 2019 г.

Следващият мач на националите ни е в неделя, когато от 21:45 ч. тимът излиза срещу четирикратния световен шампион Италия, отново на ст. “Васил Левски”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране