04.07.2021 | 15:09
Министър извади съмнителни договори за 11,5 милиона в тотото
Установихме, че тотото работи с "Декарт" - фирма на Васил Божков, каза Андрей Кузманов

“Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи. След излизането на списъка “Магнитски” беше нормално да погледнем с кои и какви фирми работи министерството. И установихме, че тотото работи с “Декарт” – фирма на Васил Божков”.

Това заяви в интервю за NOVA спортният министър Андрей Кузманов. По думите му Спортният тотализатор ще продължи да изплаща печалби и прекратяването на дейността му не стои на дневен ред.

“Текат проверки непрекъснато”, подчерта министър Кузманов. “Има сключени договори с дружества за около 11,5 милиона лева към края на декември миналата година. При седем от тези договори – титулярът е един и същ. Оказа се, че според подписан анекс към договора, в който плащанията трябва да бъдат поетапно – парите са преведени авансово на 100 процента”, заяви той.

Кузманов беше категоричен, че проверките ще продължат и не са продиктувани от някакъв реваншизъм. “Седейки на този пост – аз и екипът ми, сме длъжни да бъдем пред обществеността да сме открити, прозрачни и да се спазва законът”, подчерта спортният министър.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране